Díl 1. Představení hlavní hrdinky Coffee

2. 3. 2021

Spojili jsme síly s Dog City Life a věříme, že se nám povede jednou za týden vydat článek o konkrétním výletě a případně nějaké veselé historky z cesty. Dneska bude takové představení členů smečky a doufáme, že vás příští články inspirují na výlet a zároveň pobaví. Pojďme tedy na to!

„Kde jen začít?“ říkám si, sedíc v našem bytě v Pražských Holešovicích, co by kamenem dohodil od našeho oblíbeného parku – Stromovka. Přestěhovali jsme se sem nedávno. Přítelkyně z druhé strany Prahy, kde jsme chodívali do Divoké Šárky, o které mimochodem máme také příspěvek na instagramu. Vy jste ho ještě nečetli? Tak šup! A já pomalu z druhé strany republiky, z malebné vesnice jménem Brno. Jo a včetně Coffee, původně našeho jediného pejska, fenku stafordšírského bulteriéra, která bydlela většinu svého skoro ročního života právě na venkově na jihu Moravy. 

To bychom měli, kde bydlíme. No a co děláme? Na to bude určitě čas někdy jindy. Pojďme se zaměřit na naši první šelmu – Coffee, s kterou to všechno začalo.  Ano, je to trochu klišé, že milujeme kávu a pojmenovali jsme tak našeho pejska, ale pořád lepší než jméno Víno nebo Pizza, ne?

Paní Coffee nebo paní Kofičitová, říkat ji můžete, jak chcete, se narodila jednoho krásného dne v lednu toho šíleného roku 2020 kousek od Havlíčkova Brodu. Po dlouhém rozmýšlení (asi jeden telefonát a jeli jsme pro ni), přítelkyně rozhodla, že ji bereme domů. Nádherné štěndo to bylo, aspoň jsme si to mysleli, dokud nevyrostla opravdu do krásy a všichni, včetně budoucí tchýně, nám o pár měsíců později řekli, proč že jsme si vybrali tak ošklivé štěně s odporně vykulenýma očima. Hlavně že to bylo ňuňu po celou dobu… 

A jak bychom ji asi nejlíp popsali… Doma je to klidný a přítulný pejsek (samozřejmě nejlepší místo není pelech, ale vyhřátá postel), který miluje ostatní lidi, všechny psy, kteří nejsou menší než ona a samozřejmě cestování. Venku je to pořádné torpédo a šílenec, nedávno nám někdo řekl, že se asi nadopovala hodně kávou a už se nediví, proč se jmenuje Coffee. Miluje všechny dobroty a nejvíc snad Lipánka, to by pro kus toho delikátního vanilkového krému vyměnila bez mrknutí i nás. Měli jste vidět ten blažený výraz, když jsme tenkrát v soutěži od kamaráda Mikyho vyhráli celé plato tohoto pokrmu. Joo, to hračky jsou úplně jiné téma, nikdy ji nic nevydrželo déle než 3 dny. „Je to nejtvrdší materiál na trhu, přežije i dogu nebo vlčáky, asi vám nic jiného doporučit nemohu“, říkala paní v nejmenovaném obchodě pro pejsky. Madam, neznáte tohohle šílence, ta rozkouše všechno (naštěstí na kousaní se ji vždy líbily spíš hračky než nábytek a ruce).

Všichni tři, teď už vlastně čtyři, ale o tom zase jindy... sdílíme stejnou vášeň – cestování. Stačí si sbalit krosnu na záda a paní Coffee už stepuje u dveří s tatrankou v kapse a ví, že stačí seběhnout dvě patra, otevřít dveře auta, vyskočit na zadní sedačku (samozřejmě té čubině musíme zapnout vyhřívání jejího načančaného zadku), okamžitě vzadu zaspí a jede se na výlet, což nás přivádí k tomu, že jsme spojili příjemné s užitečným a snažíme se pro vás všechny tvořit kvalitní tipy na cestování s pejsky. 

Dopíjím šálek kávy jako správný spisovatel z filmu a zaklapávám noťas. Díky a zase příště...


Coffee a její smečka